OLIBANUM - uwalnia przyjemny świeży zapach z cytrynowo-drzewną nutą. Tę żywicę otrzymuje się głównie z drzewa Boswelia Carteri zwanym inaczej "kadzidłowcem". Nacinając korę drzewa wycieka substancja, którą się suszy otrzymując granulki podobne do drobnego surowego bursztynu.
BURSZTYN – to znana i ceniona od wieków żywica naturalna pochodząca z drzew iglastych. Jej główne złoża znajdują się w Morzu Bałtyckim. Podczas spalania bursztyn uwalnia balsamiczny leśny aromat o morskim pochodzeniu.
COPAL – to żywica stosowana do produkcji kadzideł i w lecznictwie. Dawniej uważano ją za lek na oparzenia, bóle głowy i żołądka. Podczas kadzenia uwalnia egzotyczny, leśny, lekko cytrynowy zapach.
MIRRA – jest to naturalna żywica z krzewu Commiphora myrrha, charakteryzuje się balsamicznym lekko gorzkawym aromatem. Stosowana od wieków do kadzenia podczas ceremonii religijnych i medytacji.